Werken bij ons

Een aangename sfeer en vooral zinvol werk, dat is wat je bij ons kan vinden. We zijn steeds op zoek naar stagiaires en vrijwilligers die ons komen versterken. Daarnaast vind je hier ook regelmatig vacatures terug. 


Coördinator
onbepaalde duur

Binnen De Huiswerkbrug ben je verantwoordelijk voor de opstart en opvolging van huiswerkbegeleiding aan huis, dit voor zowel het lager als secundair onderwijs. Je wil je inzetten voor het uitwerken van een goed onderbouwd vrijwilligersbeleid. Daarnaast sta je in voor de inhoudelijke vorming, coaching en opvolging van vrijwilligers die, al dan niet in het kader van een stage, de concrete huiswerkbegeleiding op zich nemen. Je voert anderzijds beleidsontwikkelend werk uit, in functie van het gelijke-onderwijskansenbeleid in het Tiense onderwijslandschap. Je staat in verbinding met Tiense scholen voor basis- en secundair onderwijs, onderwijsondersteunende organisaties en andere partners die begaan zijn met de zorg en het welzijn van kinderen en jongeren.

In de Ouderpraatgroep ondersteun je wekelijks op dinsdagavond maatschappelijk kwetsbare ouders in het opvoeden van hun kinderen. Je bent sterk in het uitbreiden van het netwerk van ouders en het vergroten van hun deelname aan de samenleving. Tweemaal per maand gaat er een praatgroep door en geef je ouders de kans om te vertellen over de moeilijkheden en successen die ze ervaren hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Tijdens de themagroep anderzijds werk je een theoretisch thema uit dat ouders zelf binnen brengen en je zorgt ervoor dat ouders van kinderen met verschillende leeftijden zich kunnen herkennen hierin. Daarnaast organiseer je maandelijks ook een activiteit die gericht is op het vergroten van de vrijetijdsparticipatie.

We verwachten:

 • Je bent in het bezit van een bachelor of masterdiploma in de menswetenschappelijke richting.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kan plannen en organiseren. Je bent theoretisch onderlegd in het domein van opvoeding, onderwijs(kunde), multiprobleemsituaties en leer(ling)begeleiding. Je geeft bovendien blijk van een visie hieromtrent. Tegelijk weet je je genuanceerd en diplomatisch uit te drukken. Je geeft expliciet blijk van een inzicht en voeling met de leefwereld van (kansarme) ouders, kinderen en hun omliggend (gezins)systeem. Je staat open om in overleg te gaan met onderwijs- en welzijnsactoren.
 • Je kan constructief aan de slag gaan met feedback, coaching en aansturing.
 • Een goede kennis van de sociale kaart vormt een pluspunt zodat je gezinnen indien nodig kan doorverwijzen naar de juiste instanties.
 • Aanbevolen studies:  Professionele bachelor Orthopedagogie, sociale readaptiewetenschappen, maatschappelijk werk, lager of secundair onderwijs  Bachelor na bachelor buitengewoon onderwijs  Master in de pedagogische of psychologische wetenschappen
 • Talenkennis: Nederlands: zeer goed, goede kennis van Frans of Engels vormt een pluspunt
 • Dient in het bezit te zijn van rijbewijs: type B

Wij bieden:

 • Contract van onbepaalde duur: 30u per week
 • Loonbarema: PC.319.01
 • Startdatum: september 2023
 • Coaching door de leidinggevende
 • Een job met grote autonomie en flexibiliteit

Solliciteren kan t.e.m. 10/09/2023. De selectieproef bestaat uit een selectiegesprek dat plaatsvindt op 14 september.

Solliciteren via e-mail met CV en sollicitatiebrief naar ann.berwaerts@begeleidwonentienen.be. Voor meer informatie over deze vacatures kan u contact opnemen met Ann Berwaerts op het telefoonnummer 016/81 48 46.

Coördinator


In samenwerking met