Hersenletsel Lijn

In België leven naar schatting 300.000 mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (=NAH). In Tienen, met een bevolking van ongeveer 35.000 inwoners, zouden er naar schatting zo'n 1.500 mensen met NAH zijn.

Voor deze mensen en hun omgeving is er goed nieuws: de Hersenletsel Lijn, een pilootproject gecoördineerd door de Hersenletsel Liga en gesubsidieerd door het VAPH, is nu ook actief in onze regio. Begeleid Wonen Tienen heeft zich bij dit project aangesloten als plaatselijk ankerpunt.

Bij de Hersenletsel Lijn bieden Wendy en Janina voor Zuid-Oost Hageland een luisterend oor en ondersteuning aan huis. Onze begeleiders komen gratis bij u thuis en helpen u in de zoektocht naar passende hulp en ondersteuning. Wij zijn er voor iedereen die te maken heeft met NAH, zowel voor de personen met een NAH als hun omgeving (partner, familie, mantelzorgers, professionelen).

Wendy en Janina luisteren naar uw vragen en zoeken samen met u naar de juiste antwoorden. Vragen kunnen onder andere gaan over mobiliteit, lotgenotencontact, vrije tijd, werken, wonen, financiën, administratie, hulpmiddelen, hoe omgaan met veranderend gedrag, info, advies of doorverwijzing en zoveel meer.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of ondersteuning. U kunt ons bereiken via telefoon op 0490/57.98.29 (Wendy Roosen) en 0492/72.94.69 (Janina Wouters) of via e-mail op wendy.roosen@begeleidwonentienen.be en janina.wouters@begeleidwonentienen.be.



In samenwerking met